8 august 2012

România e ultima țară din Europa. Statul trebuie reformat, modernizat. Cred că mulți, mulți români se iau cu mâinile de cap dacă mai aud mult cuvintele astea. Modernizare și reformă! Ne-am îmbătat cu apă rece tot timpul, când cineva punea degetul pe rană era aruncat cât colo și terfelit prin toate mijloacele, se scoteau legile și se demonstra, chipurile că, teoretic, legea dă dreptul, legea permite, sunt acoperiți de legi și documente, că daca instituțiile abilitate nu zic nimic înseamna că este în regulă, etc.

Dictaturile de tip nou nu se mai bazează pe cenzură, ci pe intoxicare, controlul mass-media și înfiintarea instituțiilor statului de drept cu rol decorativ, populate cu persoane de “încredere”. CCR dă decizii la comandă politică, Curtea de Conturi de fapt albește sistemul mafiot, Garda Financiară se ocupă cu strângerea banilor negri pentru campanii electorale și traiul îndestulător al politicienilor și interlopilor, Ministerul Educației dă diplome și titluri pe bandă, etc.

Niciodată politicienii nu și-au închipuit că va veni și vremea cand, pe aceste Instituții ale Statului va cădea cea mai grea povară, a RESPONSABILITĂȚII! Că vor fi non-stop în vizorul public și deciziile lor vor însemna poate chiar libertatea lor viitoare. Ce descoperim azi, instituții populate de o fauna înfiorătoare, de o incompetență crasă, de un servilism fără margini și de un tupeu fantastic. Fauna îmbogațiților tranziției, a îmbogatitilor fără muncă, a parveniților, a hoților și a camarilei lor. Personaje dubioase care nu pot lega doua cuvinte, decid destine, decid viitorul. Referendumul este expresia exercitării suveranității cetățenilor unei țări. Am fost prea mulți la vot, am deranjat jocurile, blaturile. Pe stadioane nu mai poți scanda împotriva mafiei, însă în cabina de vot suntem noi și conștiința noastră, nici un Mitică, un Traian sau un Victoras nu ne mai poate impiedica sau intimida. Nu pot ei măslui, nu pot ei ascunde cât am putut vota noi! Cetățenii își fac datoria întotdeauna în momentele de criză, politicienii niciodată. Soluțiile pentru regăsirea direcției sunt la cetățeni, nu la politicieni. Ei sunt sursa problemelor, incompetența, impostura, nepotismul nu pot crea, ele doar consumă.

La cât mai multe Referendumuri! Referendumuri pentru modernizarea statului!

About the author

admin