Observatori alegeri

Alegeri locale 2016

Pentru alegerile locale acreditarile observatorilor se fac la Birourile Electorale Judetene pentru intreg judetul sau sectorul. Nu este necesara Adeverinta de la AEP ca in trecut.

Pentru fiecare observator este necesara Declaratia de neapartenenta politica pe care o descarcati AICI si o copie a Cartii de Identitate. Acreditarea va fi transmisa pe email, fax sau va fi inmanata personal de catre un membru al Asociatiei.

Alte asociatii care acrediteaza observatori:

Initiativa Romania si Transparency International

 

Referendum Pungesti

Pentru Referendumul de la Pungesti pentru demiterea primarului comunei, Asociatia Romania Fara Ei acrediteaza observatori pentru toate sectiile de votare,

Procedura de acreditare a observatorilor este urmatoarea:

1. Doritorii trimit un mesaj de intentie pe adresele gepurescu@yahoo.com avand atasate o copie de pe cartea de identitate sau Pasaport si o declaratie de neapartenenta la un partid politic. Modelul declaratiei se descarca apasand pe poza de mai jos.

2. Cu aceste documente si acreditarea de la Autoritatea Electorala Permanenta, noi trimitem cererile de acreditare impreuna cu actele respective la Biroul Electoral de Circumscriptie aflat in sediul Primariei Pungesti. Acesta elibereaza o acreditare valabila in toate sectiile de votare din comuna..

3. Cu adeverinta de la Autoritatea Electorala Permanenta pe numele Asociatiei Romania Fara Ei, acreditarea de la BEC si copia actului de identitate se merge in ziua alegerilor la sectia de votare aleasa.

Documente:

Modelul Declaratiei de neapartenenta politica

 

Adeverinta Asociatiei Romania Fara Ei

 

Adeverinta AEP