Doi la suta pentru RFE

Redirectioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Romania Fara Ei

2019 – PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Potrivit legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dumneavoastra pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o forma de redirectionare catre asocitatia sau fundatia dorita a unei parit din impozitele platite deja statului!

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2018, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Romania Fara Ei, completati si depuneti, pana la data de 15 martie 2019, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

Daca aveti doar venituri din salarii:
Descarcati DECLARATIA 230 si completati-o in doua exemplare daca o depuneti direct la ghiseu sau intr-unul daca o depuneti prin posta.

Atentie!
Anul la care se face referire in declaratie este 2018, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2018, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Nu completati aceasta casuta, suma va fi calculata de catre organele fiscale!

Instructiuni de completare (completati conform informatiilor scrise mai jos cu litere ingrosate):

Anul: 2018
„Date de identificare a contribuabilului” treceti datele personale ale dumneavoastra ca angajat
„Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual,  completati dupa cum urmeaza:
Sustinerea unei entitati nonprofit: Bifati casuta
Denumire entitate nonprofit scrieți: Asociatia Romania Fara Ei
Codul de identificare fiscală scrieți: 29184092
Cont bancar (IBAN) a entității nonprofit: RO59.UGBI.0000.4820.0648.0RON
Suma: Nu completati suma, ea va fi calculata de ANAF!