General

Democatie Reala Acum!

Democrație Reală Acum!

Suntem oameni simpli. Suntem asemenea ție: oameni care se trezesc dimineața pentru a învăța, pentru a munci sau pentru a-și căuta un loc de muncă, oameni care au familii și prieteni. Oamenii care muncesc din greu ca să ofere un viitor mai bun pentru cei dragi.

Unii dintre noi se văd ca fiind progresiști, alții ca fiind conservatori. Unii sunt credincioși, alții nu. Unii dintre noi au ideologii politice foarte bine definite, alții sunt apolitici, dar cu toții suntem îngrijorați și indignați de peisajul politic, economic și social pe care îl vedem în jurul nostru, de corupția din rândul politicienilor și al oamenilor de afaceri, de faptul că cetățenii simpli sunt lăsați fără apărare.

Această stare de suferință zilnică, fără speranță, a ajuns să ni se pară normală.

Și totuși, dacă suntem UNIȚI, o putem schimba. Este momentul ca lucrurile să înceapă să se miște, este timpul să construim împreună o societate mai bună.

Prin urmare, noi susținem cu tărie următoarele:

  • Prioritățile oricărei societăți avansate trebuie sa fie progresul, solidaritatea, asigurarea șanselor și tratamentului egal tuturor cetățenilor, libertatea culturală, sustenabilitatea ecologică, bunăstarea și fericirea fiecărui individ.
  • Există drepturi de bază inalienabile ale oricărui membru al societății: dreptul la un stat de drept în care legea să fie respectată, în care cei care o respectă să fie apărați, iar cei care o încalcă să fie pedepsiți, dreptul la justiție, la judecători, procurori, polițiști corecți, aflați în slujba legii și a adevărului, dreptul la un tratament demn și corect din partea statului, dreptul la sănătate și la asistență social, în caz de nevoie, dreptul la cultură, la educație, la participare politică, la dezvoltare personală, la accesul la bunurile necesare unei vieți sănătoase și normale.
  • Modul actual de funcționare a sistemului nostru economic și guvernamental nu are în vedere aceste drepturi ci constituie un obstacol în calea progresului real al societății.
  • Democrația însemnă poporul (demos=popor, kratos=putere), ceea ce înseamnă că guvernarea este făcută de fiecare dintre noi. Totuși, în această țară, cea mai mare parte a clasei politice nu ne ascultă. Politicienii ar fi trebuit să ducă vocea noastră în instituții și să faciliteze participarea politică a cetățenilor prin canalele directe, care asigură cele mai mari beneficii întregii societăți, nu să se îmbogățească pe spinarea noastră, să practice măsuri de dictatoriale și să se mențină la putere prin bipartidismul impus de acronimul imuabil PDLUSL (fostul PDLPSDPNL).
  • Beția puterii și concentrarea permanentă a deciziei în mâinile celor mai corupți crează inechități, tensiuni și nedreptăți, ceea ce conduce în cele din urmă la violență socială, pe care noi o respingem. Modelul politic și economic corupt și nenatural existent împinge mașinăria social într-o spirală a deficitului, în care aceasta se autoconsumă, îmbogățindu-i pe câțiva și umilindu-i și nedreptățindu-i pe toti ceilalti. Această mașinărie sociala este sortită să se prăbușească mai devreme sau mai târziu.
  • Scopul și intențiile aflate în spatele acestui sistem sunte căpușarea economiei, blocarea accesului la resurse și acumularea de averi inimaginabile în mâinile câtorva privilegiați, cu prețul unor efecte devastatoare asupra bunăstării sociale prezente dar, mai cu seamă, asupra generațiilor viitoare.
  • Cetățenii joacă rolul rotițelor acestei mașini proiectate exclusiv pentru a-i îmbogăți pe cei care parazitează societatea, fără a arăta nici un fel de interes pentru semenii lor. Noi, simplii cetățeni suntem niște anonimi, dar fără noi nimic din toate acestea nu ar exista, pentru că noi suntem cei care punem lumea în mișcare.
  • Dacă noi vom înțelege că nu ne putem încredința viitorul unei clase politice corupte, care își va urma numai propriile interese, atunci vom putea elimina abuzurile și umilințele în care trăim.
  • Avem nevoie de o revoluție în etica relațiilor interumane, de readucerea la lumină a valorilor morale fundamentale: cinstea, corectitudinea, solidaritatea, toleranța, generozitatea, perseverența, fraternitatea, compasiunea și spiritul de sacrificiu. Avem nevoie să ne recâștigăm țara. Suntem cetățeni demni și liberi, nu victime, și nu sclavi!

Pentru toate cele de mai sus, suntem indignați.
Credem că putem schimba.
Credem că putem ajuta.
Știm că împreună putem.
VINO ALĂTURI DE NOI!
Este dreptul tău.

About the author

admin