Activismul autentic

Actiunea Anti-plagiat din Piata Universitatii

Vineri 22 iunie 2012 ne-am adunat in Piata Universitatii pentru a transmite mesajul real al cetatenilor.

Politicieni, sefi in institutiile de stat, rude si prieteni ai lor detin un numar impresionant de diplome, certificate, brevete, atestate si autorizatii. Goana dupa diplome s-a nascut inca din vremea lu’ Tata Leana, academician doctor docent inginer. Diplomele insa nu vindecau prostia! Cu toate astea, pana azi, goana a continuat. Competenta nu se masoara in teancuri de diplome, se masoara in rezultate, rezultate pozitive desigur.

Nu a existat niciodata o evaluare a institutiilor de stat, fie ele universitati, institute, ministere, agentii, etc. Politicienii s-au catarat in functii de unde au dirijat, la adapostul unei competente girata de diplome cumparate cu bani sau influenta. Ierarhia valorilor a fost rasturnata. Intr-o lume a imposturii, cei mai buni au plecat, nu au mai fost interesati de note sau diplome, nu au mai fost interesati de sistemul romanesc si si-au vazut de drum. Rasturnarea scarii de valori a dus in 22 de ani la capusarea intregului sistem decizional din aparatul de stat, politico – administrativ.

Dezvaluirile de plagiat a lucrarii de doctorat la nivel inalt a deschis o cutia Pandorei, ce cu putere fusese ferecata. Acceptarea imposturii intelectuale arunca tara intr-un haos al valorii, al ierarhiei si al autoritatii! Scaderea autoritatii institutiilor de stat este rezultatul direct al imposturii academice a politicienilor si functionarilor aflati in functii de conducere. Plagiatul nu poate fi iertat pentru persoanele cu functii publice! Eliminarea din viata publica a plagiatorilor apare ca o parghie legala si extrem de eficienta pentru o Romanie fara ei!

 

About the author

admin