Comunicat de presa al Cetatenilor care manifesteaza in Piata Universitatii

În 2012”Piața Universității” cere:
REDAREA ȚĂRII POPORULUI!

Noi, cetățenii români care manifestăm, în condițiile prevederilor constituționale, în zona P-ța Universității, din data de 13 ianuarie 2012, împotriva Dictaturii instaurate în România,
și

STRIGĂM PUBLIC:

1. Demisia/demiterea, de urgență, a președintelui României, Trăian Băsescu;
2. Demisia/demiterea, de urgență, a Guvernului PDL –UDMR – UNPR – MINORITĂȚI;
3. Desemnarea unui Guvern Interimar constituit din membri numiți de Parlament conform algoritmului parlamentar stabilit prin Alegerile Parlamentare din noiembrie 2008, dar aceștia să nu fi avut funcții in administrație și să fie agreați de ”Piață”;
4. Demisia judecătorilor Curții Constituționale sau: trimiterea acestora în judecată penală, de către Parlament, având în vedere că prin deciziile date au creat premisele încălcării ordinii de drept.

Considerăm de neacceptat atitudinea și inițiativa așa-zisei ”societate civilă” – care are ca protagoniști ”distinse personalități ale luptei pentru democrație” din spatele birourilor și pe banii guvernanților împotriva cărora ne-am ridicat – de a emite și răspândi, în numele noastre, prin orice mijloace, un MESAJ cu revendicări care să sintetizeze ”cu maximă responsabilitate principalele revendicări ale manifestanților din București și …”.

Semnatarii respectivului ”MESAJ și revendicări…” deturnează scopul MIȘCĂRII CIVICE, în desfășurare, pentru a se erija în ”salvatorii neamului”. Aceștia sunt de fapt cei care l-au adus pe Trăian Băsescu la putere și, tot ei, timp de 22 de ani, au simulat exercițiul civic, acționând in interes de grup exact ca întreaga clasa politica. În Piața Universității 1990 a fost folosit același mod de operare de către Grupul de Dialog Social (grupare născută sub patronajul lui Silviu Brucan) pentru a-și asigura locuri de parlamentari.

Conținutul respectivului Comunicat – Mesaj scoate în evidență încercarea ”societății civile” de a se defini ca egali ai partidelor politice în ”procesul de reinventare a clasei politice, la reformarea cadrului instituțional și legislativ”, pentru a se constitui intr-o castă conducătoare a țării, prin care să se substituie cetățeanului în exercitarea drepturilor fundamentale: LIBERTATE, PARTICIPATIVITATE ȘI EGALITATEA ÎNTRE CETĂȚENI, etc.
Respingem această acțiune a așa-zisei ”societăți civile” de a vorbi în numele nostru, cetățenii din stradă, cei care am declanșat protestele pentru REDAREA ROMÂNIEI POPORULUI.

Întocmit:
George Epurescu,
Nicolae Dide,
Ion Ciochină

Acest Comunicat este susținut de:

George Epurescu, Asociatia România Fără Ei,
Dorin Maxim, Asociația Luptătorilor din Decembrie 89 – răniți și urmașii celor decedați,
Nicolae Dide, Mișcarea Socială din România,
Asociația Jurnaliștilor Generația ’90